Friday, October 2, 2009

The Result of BONSAI COMPETITION (MALAYSIA OPEN)
Held in Kuantan
On 1/10 - 5/10/2009

The judges for the competition are from Taiwan :-



My own bonsai under :-

1) Big Category - Consolation Award



2) Medium Category - Gold Award



3) Small Category - Gold Award



Bronze Award -


The result shown for all the categories.

Sin Chew Daily - 05th October 2009.


Overall Champion - Junipers Big Category


Assorted Category (Small) - Gold Medal

Noryadi bin Noruddin - PSBKelantan


Assorted Category ( Big ) - Consolation

Wan Kamruddin Wan Zakaria - PSBKelantan






























































































The photo shown the members PSBKelantan
involved in the Kuantan Open Competition.








Overall Picture.

3 comments:

Noryadi said...

Tahniah buat adik Shahir..keep up a gud work.

sHaHir said...

Bro Hadi,

Thanks...
Pokok kita ni dah 4 kali gold..
Apa kata kita lelong dgn harga paling tinggi, lepas tu sedekah kat PSBK. Apa kata? Termasuk pokok2 sifu yg lain... :)

Semoga berjumpa di kontes BCI, Giant Tmn Connought dgn packaging yg lebih fancy.

Sorry la. skrg bz sket... nak sembang lama2 susah... :)

Noryadi said...

Gud idea & effort.

Demi utk PSBK dan utk kemajuan bonsai di Malaysia...bagi saya pokok small matter je, boleh dibikin lagi...asalkan terjual & hasil jualan disalurkan kpd kewangan PSBK..no hal lah.

Anyway, saya serahkan pada Shahir & NOB utk melaksanakan usaha murni ini...usaha yg elok,saya sokong.

...any buyer?